Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Προσκυνηματική εκδρομή του εν Πάτραις Παραρτήματος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων στην Ι.Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας - Καρπενήσι.
   Το Παράρτημα της Π.Ε.Θ. Πατρών την 3η και 4η Οκτωβρίου 2015 πραγματοποίησε ένα ιδιαίτερο προσκύνημα στην Ι.Μονή Παναγίας της Προυσιώτισσας και βίωσε τη χάρη της Κυρίας Θεοτόκου η οποία αποτελεί την Έφορο, την προστάτιδα και καταφυγή όλων των πιστών. Επίσης επισκέφθηκε το Μοναστήρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και το σπίτι του, ένα χώρο ανάπαυσης, αφύπνισης και ευλογίας των πιστών. Το Καρπενήσι με τα γραφικά ορεινά χωριά, ιδιαιτέρως το Μεγάλο Χωριό και οι Κορυσχάδες με τα πετρόχτιστα σπίτια και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, εντυπωσίασαν όλους μας, ιδιαιτέρως όμως το Δημοτικό Σχολείο του 1091 στις Κορυσχάδες όπου και στεγάζεται το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.
   Τελευταίος σταθμός της προσκυνηματικής εκδρομής η Ι.Μονή της Παναγίας της Δαμάστας, όπου υπήρξε ιδιαίτερη φιλοξενία στο Αρχονταρίκι της Μονής. Στην εκδρομή συμμετείχαν εκτός των άλλων και ο κ.Δημήτρης Δημακόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Ν.Αχαΐας, Κεφαλληνίας και Αιτωλοακαρνανίας, ο πρώην Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων και Συγγραφέας κ.Σωκράτης Νίκας, όπου έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην προσκυνηματική αυτή εκδρομή.
   Τέλος εύχομαι να αξιώνει ο Θεός το Νέο Συμβούλιο της Π.Ε.Θ. Πατρών που θα εκλεγεί, να διατηρήσει ανάλογες διαδρομές πνευματικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

                                                                Η Πρόεδρος
                                                    Δήμητρα Κόρδα - Κωτσάκη    



                                   Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...