Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ο εορτασμός της ΠΕΘ Πατρών για τους Τρείς Ιεράρχες

   Το εν Πάτραις Παράρτημα της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση προς τιμήν των κορυφαίων στα γράμματα, τη σοφία και την εκπαίδευση, Τριών Ιεραρχών, στην κατάμεστη αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών την Τετάρτη 29-1-2014.
  Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της πίτας του Συλλόγου από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αρτέμιο Αργυρόπουλο Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Καθηγούμενο της Ι. Μ. Αγίων Πάντων Τριταίας ως εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.
   Εν συνεχεία επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους με ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο απέδωσε ο πολυμελής βυζαντινός χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών Πατρών και Περιχώρων «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» υπό την χοραρχία του Προέδρου του κ. Δημητρίου Σακαλή.
 Ακολούθως η Πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της Π.Ε.Θ. κα Δήμητρα Κόρδα-Κωτσάκη απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και αναφερόμενη στην εόρτια ημέρα μεταξύ των άλλων τόνισε, τον ιδιαίτερο σεβασμό που τρέφουν οι άνθρωποι των γραμμάτων και δη οι εκπαιδευτικοί προς τα πρόσωπα των Αγίων Τριών Ιεραρχών, αναγνωρίζοντας την σημαντική προσφορά τους στην ψυχοπαιδαγωγική συμβουλευτική ως καθοριστικής σημασίας στη σύγχρονη παιδαγωγική πραγματικότητα. Παράλληλα ανέφερε ότι η παιδεία των Τριών Ιεραρχών είναι έργο του όλου ανθρώπου ως προσώπου μέσα από την αξία του οποίου πηγάζει ο κοινοτισμός που αποτελεί αίτημα της εποχής μας.
  
  Κατόπιν εκλήθη στο βήμα ο εκλεκτός προσκεκλημένος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, να αναπτύξει το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα «Το μεγαλείο της παιδαγωγική ικανότητας των Τριών Ιεραρχών». Αρχικά αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι Τρείς Ιεράρχες θα μιλούσαν στη σύγχρονη οικογένεια που πασχίζει να αναθρέψει τους νέους με ορθόδοξα βιώματα. Δευτερευόντως τόνισε τη σύνθεση της ελληνικής παιδείας με την χριστιανική διδασκαλία και κατέκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως τα πρόσωπα των τριών μεγίστων φωστήρων της Τρισηλίου Θεότητος αποτελούν πρότυπα δασκάλων για τους σύγχρονους εκπαιδευτικούς.
   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίων Πάντων Τριταίας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, πλειάδα ιερέων, η κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα π. Περιφερειάρχης και Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Δ/νσης Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας, η π. Βουλευτής κα Μαρία Κυριακοπούλου, ο π. Βουλευτής κ. Νίκος Οικονομόπουλος, ο π. Δήμαρχος Πατρέων κ. Ανδρέας Καράβολας, η Δημοτική Σύμβουλος και π. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Βίβιαν Σαμούρη, ο κ. Σπύρος Πολίτης Δημοτικός Σύμβουλος, η κα Ευγενία Πιερρή Προϊσταμένη Β΄βάθμιας Εκπ/σης, ο κ. Παναγιώγης Παπαθεοδώρου π. Προϊστάμενος Β΄θμιας Εκπ/σης, ο κ. Ανδρέας Παναγόπουλος π. Προϊστάμενος Α΄βάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Δημήτρης Δημακόπουλος Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων, η κα Χαρά Βοϊνέσκου Σχολική Σύμβουλος Νηπιαγωγών, κ. Νικόλαος Δούρος Πρόεδρος του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, ο κ. Ηλίας Γκοτσόπουλος Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, ο κ. Παναγιώτης Γκόβας Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΛΜΕ, ο κ. Φωτόπουλος Δημήτριος αιρετός ΠΥΣΔΕ Ν. Αχαΐας, ο κ. Πέτρος Ρηγάτος Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω.
   Θεωρούμε πως η συμμετοχή όλων ήταν αντάξια της εόρτιας ημέρας των Τριών Ιεραρχών η οποία αφορά ένα μέγιστο γεγονός της ζωής της Εκκλησίας.

                                              Η Πρόεδρος


                                               Δήμητρα Κόρδα-Κωτσάκη


Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.
























Δείτε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...