Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

" Εκδρομή του Συλλόγου στην Κόνιτσα-Ζαγοροχώρια 24-25/11/2012 "




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΤΡΑΣ








Διήμερη Εκδρομή στην Κόνιτσα και τα Ζαγοροχώρια

Το τουριστικό μας γραφείο, σε συνεργασία με το Παράρτημα Θεολόγων Πάτρας, οργανώνουν διήμερη εκδρομή στα Ζαγοροχώρια με το ακόλουθο πρόγραμμα:
ΣΑΒΒΑΤΟ 24/11/2012:
Αναχώρηση στις 07:00 με το λεωφορείο που μας προσφέρει το γραφείο, μάρκας Mercedes, τύπου Travego, τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτει όλες τις ανέσεις για ένα ασφαλές και ποιοτικό ταξίδι.
Ακολουθώντας τη διαδρομή γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, Αμφιλοχία, Βάλτο (στάση 20 λεπτά στο μνημείο Ζέρβα για την απαραίτητη ξεκούραση), συνεχίζουμε προς τα Ιωάννινα και με προαιρετική στάση, θα αφιχθούμε περίπου 11:30 στο ιστορικό μουσείο Καλπακίου, όπου θα θαυμάσουμε κειμήλια της μάχης που έλαβε χώρα στις 28/10/1940, κατά την εισβολή των Ιταλών (χρόνος παραμονής 30 λεπτά).
Στη συνέχεια θα κινηθούμε προς το μοναστήρι της Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης, όπου θα προσκυνήσουμε τη θαυμαστή εικόνα της Παναγίας, της οποίας η προέλευση είναι από το Βυζαντινό Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Πωγωνάτο. Πίσω από το ιερό, θα βρούμε τον τάφο του αειμνήστου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρού Σεβαστιανού (χρόνος παραμονής 60 λεπτά).
Έπειτα κινούμαστε προς το ποταμό Βοϊδομάτη, όπου θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα απολαμβάνοντας το καταπράσινο τοπίο δίπλα στο ποτάμι (χρόνος παραμονής 60 λεπτά).
Μετά το φαγητό, η επόμενη στάση μας θα είναι η Κόνιτσα, όπου θα περιηγηθούμε πεζή στο γραφικό χωριό και θα επισκεφτούμε το σπίτι του γέροντα Παϊσίου (χρόνος παραμονής 120 λεπτά).
Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, Eperus Palace 4*, όπου θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας και θα προετοιμαστούμε για τη βραδινή βόλτα μας στη πόλη των Ιωαννίνων όπου και θα δειπνήσουμε.
ΚΥΡΙΑΚΗ 25/11/2012:
Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα επισκεφτούμε τα πανέμορφα χωριά του κεντρικού Ζαγορίου, ως εξής:
  1.       Μονοδέντρι: Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο του Αγαπίου Τόλη με πάνω από 40.000 εκθέματα της Ζαγοριανής ιστορίας. Τη μονή της Αγίας Παρασκευής. Την χαράδρα του Βίκου στην θέση Οξυά, όπου το 1997 έγινε καταγραφή στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness, ως η βαθύτερη χαράδρα του κόσμου με βάθος 900 μ. και άνοιγμα μόνο 1100 μ. Τέλος, το πέτρινο δάσος του Βίκου.  
  2.   Τσεπέλοβο: Το μεγαλύτερο χωριό του Ζαγορίου με παραδοσιακή πετρόχτιστη αρχιτεκτονική. Εκεί ξεχωρίζουν το γεφύρι του Κόκορη, δείγμα Ζαγορίτικης γεφυροποιΐας και ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου που χτίστηκε τον 18ο αιώνα ως τρίκλιτη βασιλική με τρούλο από δεξιοτέχνες Αγιογράφους από το Καπέσοβο. Θα λάβουμε το μεσημεριανό μας γεύμα σε τοπική παραδοσιακή ταβέρνα όπου θα δοκιμάσουμε τη Ζαγορίτικη κουζίνα.
  3.       Κήπους: Για τον απογευματινό μας καφέ στο τελευταίο αξιόλογο χωριό της εκδρομής μας. Από εκεί, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για ανάπαυση.

Τιμή κατ’ άτομο: 70 € σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια

Επικοινωνία: κα Δήμητρα Κόρδα-Κωτσάκη, πρόεδρος του Συλλόγου
                        Τηλ.: 2610 337 347
                        Κιν.: 6980 258 110

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...